Marcipán ze sušeného mléka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marcipán ze sušeného mléka
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61452 |
Ingredience
270 g | Cukr moučkový |
50 g | Med včelí |
150 g | Mléko plnotučné sušené |
1 polévková lžíce | Rum |
0,5 kávová lžička | Tresť mandlová |
30 g | Tuk ztužený |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 3,2mg |
Vláknina | 20,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Med včelí, Rum, Tuk ztužený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné sušené, Tresť mandlová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marcipán ze sušeného mléka postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme moučkový cukr s plnotučným sušeným mlékem. |
2 | Ztužený tuk rozpustíme, smícháme s medem, rumem a kapkou mandlové tresti. Vlijeme do misky se suchou směsí a promícháme. Pokud je hmota příliš hustá, můžeme přilít trochu vody. |
3 | Vypracujeme hladký marcipán, který můžeme do druhého dne uchovat v chladničce. |
Poznámka
Marcipán používáme ke zdobení dortů nebo zákusků.