Jednoduchý recept

Marcipán ze sušeného mléka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61452

Ingredience

270 g Cukr moučkový
50 g Med včelí
150 g Mléko plnotučné sušené
1 polévková lžíce Rum
0,5 kávová lžička Tresť mandlová
30 g Tuk ztužený
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 223 kcal
Kilojoule 932kJ
10% Sacharidy 37 g
9% Tuky 7 g
0% Sodík 1 mg
7% Bílkoviny 4 g

Marcipán ze sušeného mléka postup přípravy receptu:

1

V misce smícháme moučkový cukr s plnotučným sušeným mlékem.

2

Ztužený tuk rozpustíme, smícháme s medem, rumem a kapkou mandlové tresti. Vlijeme do misky se suchou směsí a promícháme. Pokud je hmota příliš hustá, můžeme přilít trochu vody.

3

Vypracujeme hladký marcipán, který můžeme do druhého dne uchovat v chladničce.

Poznámka

Marcipán používáme ke zdobení dortů nebo zákusků.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept