Dort Red velvet - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dort Red velvet
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | sarka01 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (95%) |
Ocenění: | |
ID receptu: | 61454 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
250 g | Cukr krupice |
15 g | Kakao |
120 g | Máslo |
250 g | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Ocet |
250 ml | Podmáslí |
1 kávová lžička | Soda jedlá |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 20,1mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Soda jedlá, Sůl, Tresť vanilková, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kakao, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Máslo, Ocet, Podmáslí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Dort Red velvet postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve v podmáslí rozmícháme trochu potravinářského barviva, tak aby se dokonale rozpustilo. Dáme stranou. |
2 | Troubu předehřejeme na 170°C. |
3 | Připravíme dvě větší mísy. V jedné smícháme změklé máslo s cukrem, do směsi postupně zašleháváme vajíčka s vanilkovým aromatem. |
4 | Ve druhé míse smícháme mouku, sůl a kakao. Po troškách přimícháváme směs v první míse a připravené podmáslí. |
5 | Nakonec na lžíci smícháme ocet s jedlou sodou ( směs začne šumět ) i hned přimícháme do hotového těsta. |
6 | Dvě stejné formy vyložíme pečícím papírem a nalijeme těsto. Dáme péct zhruba na půl až tři čtvrtě hodiny. |
7 | Hotový Red velvet vyklopíme a necháme vychladnout. |
Poznámka
Korpusy spojíme krémem z mascarpone.
Zkoušela jsem a opravdu dobrý dort. Nakonec není ani tak složitý, jak někteří tvrdí:-) Měla jsem tu možnost porovnat už se sypkou směsí na Red Velvet, ovšem nedá se to naprosto srovnávat - kupovaná směs je po upečení dost hutná:-/ Za to tento recept, respektive dort, je po upečení krásně vláčný a mooc dobrý:-) Vřele doporučuji!!!