Jednoduchý recept

Kořeněné marcipánky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61457
Kategorie: Cukroví

Ingredience

Těsto
0,5 kávová lžička Citronová kůra
120 g Cukr moučkový
1 špetka Hřebíček mletý
300 g Mandle
2 polévková lžíce Med včelí
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Mouka žitná bílá
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Soda jedlá
Na potření a posypání
2 polévková lžíce Mandle
1 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 312 kcal
Kilojoule 1 307kJ
9% Sacharidy 34 g
23% Tuky 17 g
3% Sodík 62 mg
16% Bílkoviny 9 g

Kořeněné marcipánky postup přípravy receptu:

1

V míse utřeme máslo s medem a cukrem do pěny. Přimícháme vejce, mouku, koření, jemně mleté mandle, nastrouhanou citronovou kůru a jedlou sodu. Vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme nejméně 1 hodinu v ledničce odpočinout.

2

Z těsta vyválíme plát a vykrájíme z něj meněí srdíčka, hvězdičky nebo jiné tvary.

3

Před pečením potřeme marcipánky rozšlehaným bílkem a posypeme nahrubo nasekanými mandlemi.

4

Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut dorůžova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept