Jednoduchý recept

Telecí brzlík s pikantní omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6146
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Pepř černý mletý
1 ks Sardelová pasta
1 polévková lžíce Slanina vepřová
1 ks Sůl
400 g Telecí brzlík
1 ks Vaječný žloutek slepičí
0,1 dl Víno bílé
0,3 l Vývar zeleninový
5 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 354 kcal
Kilojoule 1 481kJ
4% Sacharidy 14 g
30% Tuky 23 g
4866% Sodík 97 g
43% Bílkoviny 24 g

Telecí brzlík s pikantní omáčkou postup přípravy receptu:

1

Brzlík necháme vařit cca 10 minut, poté ho vložíme do studené vody a studený jej nakrájíme na malé kousky.

2

Rozkrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme drobně nakrájenou cibuli, rozkrájený brzlík, mírně osolíme a opečeme. Poté brzlík opepříme a po malých částech přiléváme vývar ze zeleniny. Do omáčky přidáme vykostěnou utřenou sardel (nebo kousek pravé sardelové pasty). Dusíme do měkka.

3

Šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme ji moukou, osmahneme, opět podlijeme vývarem, vínem a necháme chvilku povařit. Na závěr omáčku zjemníme čerstvým žloutkem rozmíchaným ve smetaně.

4

Jako přílohy podáváme malé nočky, těstoviny a saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept