Jednoduchý vanilkový krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jednoduchý vanilkový krém
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61461 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
180 g | Cukr moučkový |
200 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko plnotučné |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,5 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 63,5mg |
Draslík | 4,1mg |
Vláknina | 29,6mg |
Vitamín A | 43,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 177,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka polohrubá, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jednoduchý vanilkový krém postup přípravy receptu:
1 | Z mléka, žloutku, polohrubé mouky a vanilky uvaříme ve vodní lázni hladkou kaši. |
2 | V misce vyšleháme máslo s cukrem a postupně po lžících zašleháváme vychladlou kaši. Kaše i máslo mají mít stejnou teplotu, jinak by se krém srazil. |
Poznámka
Použijeme 1 vanilkový cukr nebo dužinu vydlabanou z poloviny vanilkového lusku.