Recept

Perníčky zdobené mandlemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61464
Kategorie: Perníky

Ingredience

Těsto
0,5 kávová lžička Anýz mletý
0,5 kávová lžička Citronová kůra
250 g Cukr moučkový
0,5 kávová lžička Hřebíček mletý
100 g Med včelí
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Nové koření mleté
1 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Soda jedlá
3 ks Vejce slepičí
50 g Vepřové sádlo škvařené
Na potření a ozdobení
30 g Mandle
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 358 kcal
Kilojoule 1 499kJ
20% Sacharidy 71 g
6% Tuky 5 g
4% Sodík 88 mg
16% Bílkoviny 9 g

Perníčky zdobené mandlemi postup přípravy receptu:

1

Na pracovní ploše smícháme prosátou mouku s moučkovým cukrem. Přidáme prosáté mleté koření a jedlou sodu. Promícháme a přilijeme med smíchaný s vejci, tekutým medem a sádlem. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru a vypracujeme těsto, které necháme nejméně 2 hodiny odpočinout v chladu.

2

Těsto potom ještě propracujeme a rozválíme na plát silný asi 3mm. Vykrajujeme jednoduché tvary perníčků, např. srdíčka nebo kolečka.

3

Perníčky urovnáme ne plech vyložený pečicím papírem, na povrchu je potřeme rozšlehaným vejcem a do těsta vmáčkneme poloviny oloupaných mandlí.

4

Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Po upečení necháme perníčky vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept