Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61465
Kategorie: Perníky

Ingredience

250 g Cukr moučkový
1 polévková lžíce Kakao - prášek
1 polévková lžíce Koření perníkové
3 polévková lžíce Med včelí
100 ml Mléko plnotučné
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Rum
1 kávová lžička Soda jedlá
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 657 kcal
Kilojoule 2 750kJ
37% Sacharidy 135 g
8% Tuky 6 g
8% Sodík 160 mg
29% Bílkoviny 17 g

Perníčky na ozdobu postup přípravy receptu:

1

Mouku smícháme s cukrem, kakaem, kořením a jedlou sodou.

2

Tekutý med v kastrůlku smícháme s vejci, rumem a trochou mléka (podle potřeby.) Vlijeme do suché směsi a vypracujeme těsto, které necháme do druhé dne odpočinout v ledničce.

3

Těsto rozválíme na silnější plát, z kterého vykrájíme větší tvary perníků určených na ozdobení obrázky, tedy např. ovály, obdélníky.

4

Perníky pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem asi 10 minut. Po upečení necháme vychladnout.

5

Perníky uložíme na několik dnů do krabice na suché místo.

Poznámka

Odpočaté perníky potíráme řidší bílkovou polevou, na kterou přilepíme obrázky s vánočními motivy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept