Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61467
Kategorie: Perníky

Ingredience

Těsto
150 g Cukr moučkový
1 polévková lžíce Koření perníkové
2 polévková lžíce Med včelí
160 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Mouka žitná bílá
1 polévková lžíce Rum
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
0,3 kávová lžička Soda jedlá
2 ks Vejce slepičí
Rumová náplň [61462]
120 g Cukr moučkový
120 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Rum
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Perníčky se sádlem
100 g Čokoláda na vaření

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 400 kcal
Kilojoule 1 673kJ
15% Sacharidy 56 g
23% Tuky 17 g
2% Sodík 35 mg
10% Bílkoviny 5 g

Perníčky se sádlem postup přípravy receptu:

1

Prosátou mouku smícháme v míse s cukrem a perníkovým kořením.

2

Sádlo zahřejeme v kastrůlku a promícháme s medem, vejci a jedlou sodou. Přilijeme rum a směs nalijeme do mísy s moukou. Vše dobře propracujeme a vzniklé těsto necháme do druhého dne odpočinout v chladu.

3

Těsto rozválíme na plát, ze kterého vykrajujeme středně velká kolečka. U poloviny koleček vykrojíme střed.

4

Perníčky pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut - zvlášť pečeme celá kolečka a zvlášť vykrojeá, protože doba pečení je u vykrojených kratší.

5

Upečené celé perníčky potřeme rumovou náplní a přiklopíme vykrojeným kolečkem namočeným v rozpuštěné čokoládě.

6

Rumová náplň [61462]:

7

V míse třeme máslo s cukrem a se žloutky do pěny.

8

Ke směsi potom postupně za stálého šlehání přiléváme rum. Náplň má být hladká, jemná.

Poznámka

Před pečením můžeme perníčky potřít rozšlehaným vejcem - není to ale nutné, protože se kolečka namáčí v čokoládě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept