Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61469
Kategorie: Perníky

Ingredience

Těsto
250 g Cukr moučkový
1 polévková lžíce Kakao - prášek
1 polévková lžíce Koření perníkové
2 polévková lžíce Med včelí
5 polévková lžíce Mléko plnotučné
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Rum
1 ks Vejce slepičí
Náplň
1 hrst Ořechy vlašské
150 g Povidla švestková
Na potření
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 301 kcal
Kilojoule 1 261kJ
17% Sacharidy 60 g
6% Tuky 5 g
1% Sodík 17 mg
11% Bílkoviny 6 g

Pumprnikl postup přípravy receptu:

1

Z hladké mouky, cukru, rozehřátého medu, mléka, vejce, rumu, kakaa a koření vypracujeme těsto. Zpočátku bude sypké, potom se suroviny spojí. Těsto zabalíme do fólie a necháme 24 hodin v chladu.

2

Odpočinuté těsto rozdělíme na 5 dílů. Z každého dílu vyválíme pruh široký 8 cm. Doprostřed pruhu dáme povidla a na povidla rozložíme poloviny ořechů. Těsto přehneme mírně přes sebe a povrch potřeme rozšlehaným vejcem.

3

Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut.

4

Upečené roládky krájíme na řezy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept