Pumprnikl - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pumprnikl
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61469 |
Kategorie: | Perníky |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
250 g | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Kakao - prášek |
1 polévková lžíce | Koření perníkové |
2 polévková lžíce | Med včelí |
5 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Rum |
1 ks | Vejce slepičí |
Náplň | |
1 hrst | Ořechy vlašské |
150 g | Povidla švestková |
Na potření | |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 49,4mg |
Draslík | 45,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 57,4mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kakao - prášek, Med včelí, Rum, Vejce slepičí, Ořechy vlašské, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Povidla švestková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření perníkové nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pumprnikl postup přípravy receptu:
1 | Z hladké mouky, cukru, rozehřátého medu, mléka, vejce, rumu, kakaa a koření vypracujeme těsto. Zpočátku bude sypké, potom se suroviny spojí. Těsto zabalíme do fólie a necháme 24 hodin v chladu. |
2 | Odpočinuté těsto rozdělíme na 5 dílů. Z každého dílu vyválíme pruh široký 8 cm. Doprostřed pruhu dáme povidla a na povidla rozložíme poloviny ořechů. Těsto přehneme mírně přes sebe a povrch potřeme rozšlehaným vejcem. |
3 | Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut. |
4 | Upečené roládky krájíme na řezy. |