Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61470
Kategorie: Perníky

Ingredience

Těsto
500 g Cukr krupice
5 g Hřebíček mletý
25 g Kandovaná citronová kůra
15 g Kypřicí prášek do pečiva
125 g Mandle mleté
600 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Skořice mletá
3 ks Vejce slepičí
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
Na posypání plechu
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
Na ozdobu
100 g Čokoláda na vaření

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 582 kcal
Kilojoule 2 436kJ
30% Sacharidy 107 g
17% Tuky 13 g
2% Sodík 33 mg
22% Bílkoviny 12 g

Pumprnikl s mandlemi postup přípravy receptu:

1

V kastrolu rozpustíme cukr a vaříme tak dlouho, až bude mít světle hnědou barvu. Po vychladnutí do cukrového karamelu zapracujeme mouku a necháme 6 hodin odpočinout.

2

Potom do směsi přidáme vejce, zázvor, hřebíček, skořici, kandovanou citronovou kůru, mleté mandle a prášek do pečiva. Vypracujeme těsto.

3

Těsto vyválíme a rozetřeme na plechu posypaném hladkou moukou. Zprudka upečeme v horké troubě a ihned po upečení plát nakrájíme na proužky.

4

Proužky potíráme rozpuštěnou čokoládou a necháme zaschnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept