Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61476
Kategorie: Perníky

Ingredience

0,5 kávová lžička Anýz mletý
250 g Cukr třtinový
0,5 kávová lžička Hřebíček mletý
2 kávová lžička Kakao - prášek
100 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Med včelí
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
1 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Soda jedlá
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 384 kcal
Kilojoule 1 608kJ
18% Sacharidy 67 g
14% Tuky 10 g
4% Sodík 78 mg
13% Bílkoviny 7 g

Perníčky na Mikuláše postup přípravy receptu:

1

V kastrůlku v horké vodní lázni rozehřejeme máslo, cukr a med. Přidáme koření, kakao a pomerančovou šťávu. Za stálého míchání zahříváme tak dlouho, až se cukr rozpustí a suroviny spojí. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout.

2

Do vlažné směsi vmícháme vejce, mouku a jedlou sodu. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v chladu.

3

Těsto rozválíme na plát a vykrajujeme z něj postavičky Mikulášů, čertů a andělů.

4

Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.

Poznámka

Perníčky zdobíme podle vlastní fantazie polevou nebo čokoládou, můžeme je i polepit obrázky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept