Jednoduchý recept

Bílkový sníh na zdobení

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61477
Kategorie: Krémy, polevy

Ingredience

120 g Cukr krystal
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 50 kcal
Kilojoule 210kJ
3% Sacharidy 12 g
0% Tuky 0 g
2% Sodík 37 mg
2% Bílkoviny 1 g

Bílkový sníh na zdobení postup přípravy receptu:

1

Kastrůlek vložíme do horké vodní lázně. Do kastrůlku dáme čerstvé bílky (bez stopy žloutku) a špetku soli. Když se bílky ohřívají, přisypáváme postupně cukr a zvolna šleháme. Sníh je správně vyšlehaný, když se cukr úplně rozpustí.

2

Hotový sníh má být lesklý, pevný a mají se na něm tvořit špičky.

3

Sníh používáme k vytvoření např. střech na perníkových chaloupkách, na tvarování malých kytiček nebo pusinek zdobících drobné zákusky.

Poznámka

Na jeden bílek počítáme 60g krystalového cukru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept