Pikantní selské špízy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní selské špízy
Pikantní selské špízy
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | David Ritchie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 61478 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Brambory vařené ve slupce |
2 ks | Cibule |
250 g | Hovězí maso zadní |
1 kávová lžička | Kari |
2 ks | Paprika |
1 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
1 balení | Žampiony - sterilované |
100 ml | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 68,3mg |
Draslík | 326,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 1,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Cibule, Sůl, Žampiony - sterilované, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Sýr Hermelín (Camember, Encián) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kari, Paprika nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní selské špízy postup přípravy receptu:
1 | Na hrubší kostky si nakrájíme hovězí maso, cibuli, brambory, papriku, hermelín a žampiony bonduelle. |
2 | Připravíme si směs z koření: sůl, pepř, páliva paprika a kari. Směs rozdělíme na půl, jednou polovinou posypeme maso, druhou posypeme hotové špízy v průběhu pečení. |
3 | Ingredience libovolně napícháme na špejle, vložíme do pekáčku, podlijeme olejem a vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 stupňů 45 minut. Posledních 5 minut přepneme na horkovzduch. |