Recept

Roláda z kuřecího masa s brusinkovou nádivkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 61480

Ingredience

100 g Brusinky sušené
150 g Chléb toastový
1 ks Cibule
50 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
0,3 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
50 g Žampiony čerstvé
Na roládu
1200 g Kuře
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
0,3 kávová lžička Sůl
3 polévková lžíce Tymián čerstvý
Na glazované kedlubny
2 ks Kedlubna
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,3 kávová lžička Sůl
0,8 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,075 kcal
Kilojoule 4 497kJ
14% Sacharidy 51 g
91% Tuky 69 g
33% Sodík 666 mg
114% Bílkoviny 64 g

Roláda z kuřecího masa s brusinkovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme nádivku. Ze světlého toastového chleba odkrojíme kůrku a nakrájíme na kostičky. Petrželovou nať nasekáme nadrobno. Očištěné žampiony nakrájíme na kousky, menší cibuli nakrájíme nadrobno. Na másle zpěníme cibuli, přidáme žampiony a podusíme. V míse promícháme nakrájený chleba, brusinky, petrželovou nať, sůl, pepř, rozšlehané vejce a přimícháme zchladlé podušené žampiony s cibulkou. Nádivku dobře promícháme.

2

Omyté kuře vykostíme, pokud nám vykosťování dělá problém, koupíme již vykostěné kuře na roládu. Maso osolíme, opepříme polovinou dávky a na polovinu masa dáme nádivku a dobře srolujeme (začneme od části potřené nádivkou). Alobal potřeme olivovým olejem, na něj položíme roládu, větvičky čerstvého tymiánu, pokapeme zbylým olivovým olejem, osolíme a opepříme a pevně zabalíme do alobalu a po celém obvodu pevně povážeme potravinářským provázkem.

3

Roládu pečeme na plechu, který jsme vyložili alobalem v troubě předehřáté na 170 °C. Doba pečení závisí na velikosti rolády, zhruba 45 – 50 minut.

4

Upečenou roládu vybalíme opatrně z alobalu. Aby se lépe krájela, nechám ji chvíli odpočinout.

5

6

Během pečení rolády připravíme glazované kedlubny. Kedlubny omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Uvaříme v osolené vodě (zhruba 4 lžíce si odložíme na podlití). Uvařené plátky kedlubny slijeme a necháme okapat. Na pánvi rozpálíme máslo, vsypeme kedlubny, osolíme, opepříme, zalijeme asi 4 lžícemi vody, vmícháme drobně posekanou petrželku a asi 3 – 4 minuty glazujeme.

7

Roládu podáváme nakrájenou na plátky s glazovanou kedlubnou.

Poznámka

Jako příloha se hodí restované brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept