Recept

Perníčky se sušeným a kandovaným ovocem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61485
Kategorie: Perníky

Ingredience

Těsto
120 g Cukr moučkový
1 polévková lžíce Kakao - prášek
2 polévková lžíce Koření perníkové
150 g Med včelí
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Rum
0,5 kávová lžička Soda jedlá
2 ks Vejce slepičí
Poleva
100 g Cukr moučkový
1 ks Vaječný bílek slepičí
Na ozdobu
1 hrst Kandované ovoce
1 hrst Meruňky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 316 kcal
Kilojoule 1 322kJ
19% Sacharidy 69 g
2% Tuky 2 g
3% Sodík 54 mg
12% Bílkoviny 7 g

Perníčky se sušeným a kandovaným ovocem postup přípravy receptu:

1

Z mouky, cukru, tekutého medu, vajec, jedlé sody, rumu, kakaa a perníkového koření vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne v chladu.

2

Těsto rozválíme na pomoučněné pracovní ploše na plát a vykrajujeme z něj různé tvary perníčků. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Upečené, mírně vychladlé perníčky potřeme rozšlehaným vejcem a po úplném vychladnutí je uložíme do krabice nejméně do druhého dne, můžeme i déle.

3

V misce třeme bílek a postupně přidáváme moučkový cukr, až vznikne hustá poleva. Zdobičkou nebo malou lžičkou naneseme polevu ozdobně na perníčky a do ještě vlhké polevy vmáčkáváme sušené a kandované ovoce, nakrájené na kousky.

Poznámka

Můžeme použít i jiné druhy sušeného ovoce, perníčky můžeme zdobit i mandlemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept