Fenyklový salát s řapíkatým celerem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fenyklový salát s řapíkatým celerem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61488 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Celer řapíkatý |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Pepř celý červený |
1 špetka | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 522,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 135,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Citronová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Olej olivový extra panenský, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pepř celý červený nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Fenyklový salát s řapíkatým celerem postup přípravy receptu:
1 | Fenykl rozpůlíme a vykrojíme tuhý střed a konce. Mladé lístky ponecháme na ozdobu. Připravený fenykl nakrájíme na velmi tenké plátky. |
2 | Z řapíkatého celeru stáhneme tuhá vlákna a celer nakrájíme na tenké proužky. |
3 | Zeleninu upravíme na talíře, zakapeme olejem a citronovou šťávou, mírně osolíme a posypeme drceným červeným pepřem. Ozdobíme fenyklovými lístky. |
Poznámka
Salát podáváme ke špagetám s krevetami.