Jednoduchý recept

Vepřová pečínka na zázvoru

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6149

Ingredience

500 g Brambory
100 g Cibule
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Slanina vepřová
50 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
1 kg Vepřová pečeně
1 polévková lžíce Zázvor mletý
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

59% Kalorie 1,159 kcal
Kilojoule 4 851kJ
6% Sacharidy 23 g
128% Tuky 96 g
38% Sodík 764 mg
88% Bílkoviny 50 g

Vepřová pečínka na zázvoru postup přípravy receptu:

1

Vepřové maso omyjeme a na straně podélně nařízneme tak, abychom ho tzv. otevřeli a plocha se zdvojnásobila. Posypeme jej solí a mletým zázvorem a vetřeme do masa.

2

Naneseme plátky slaniny a nesekanou cibuli, smotáme do rolády a ovážeme provázkem. Povrch znovu potřeme solí, zázvorem a pepřem a na rozpáleném sádle roládu ze všech stran orestujeme.

3

Poté přesuneme do pekáče, podlijeme sádlem a pečeme v troubě rozehřáté na 250C. Po chvíli snížíme teplotu a pečeme doměkka. Pravidelně podléváme vodou.

4

Půl hodiny před dopečením naskládáme do pekáče ještě rozpůlené brambory a rozpůlený česnek a dopečeme. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept