Malé zdobené perníčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Malé zdobené perníčky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61499 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
1 špetka | Anýz mletý |
150 g | Cukr moučkový |
1 špetka | Hřebíček mletý |
120 g | Med včelí |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Nové koření mleté |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
0,5 kávová lžička | Soda jedlá |
2 ks | Vejce slepičí |
Na ozdobu | |
100 g | Čokoláda na vaření |
30 g | Mandle |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 49,1mg |
Draslík | 44,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 56,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Cukr moučkový, Hřebíček mletý, Med včelí, Skořice mletá, Soda jedlá, Vejce slepičí, Mandle mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Nové koření mleté, Čokoláda na vaření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Malé zdobené perníčky postup přípravy receptu:
1 | Na pracovní plochu prosijeme mouku, přisypeme cukr, přidáme jedlou sodu, nastrouhanou citronovou kůru, skořici, anýz, hřebíček a nové koření. |
2 | V mouce vyhloubíme důlek, přilijeme tekutý med, přidáme vejce a vypracujeme tuhé těsto. Necháme v chladu odpočinout asi 2 hodiny. |
3 | Těsto rozválíme na plát a vykrajujeme z něj malé perníčky různých tvarů. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. |
4 | Upečené, vychladlé perníčky přelijeme rozpuštěnou čokoládou a ozdobíme polovinami loupaných mandlí. |
Poznámka
Těsto můžeme připravit i z žitné mouky.