Recept

Malé zdobené perníčky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61499
Kategorie: Cukroví

Ingredience

Těsto
1 špetka Anýz mletý
150 g Cukr moučkový
1 špetka Hřebíček mletý
120 g Med včelí
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Nové koření mleté
0,5 kávová lžička Skořice mletá
0,5 kávová lžička Soda jedlá
2 ks Vejce slepičí
Na ozdobu
100 g Čokoláda na vaření
30 g Mandle

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 288 kcal
Kilojoule 1 204kJ
15% Sacharidy 53 g
8% Tuky 6 g
2% Sodík 46 mg
11% Bílkoviny 6 g

Malé zdobené perníčky postup přípravy receptu:

1

Na pracovní plochu prosijeme mouku, přisypeme cukr, přidáme jedlou sodu, nastrouhanou citronovou kůru, skořici, anýz, hřebíček a nové koření.

2

V mouce vyhloubíme důlek, přilijeme tekutý med, přidáme vejce a vypracujeme tuhé těsto. Necháme v chladu odpočinout asi 2 hodiny.

3

Těsto rozválíme na plát a vykrajujeme z něj malé perníčky různých tvarů. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.

4

Upečené, vychladlé perníčky přelijeme rozpuštěnou čokoládou a ozdobíme polovinami loupaných mandlí.

Poznámka

Těsto můžeme připravit i z žitné mouky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept