Jednoduchý recept

Sekaná z telecího kořínku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 6150
Kategorie: Sekaná

Ingredience

0,3 ks Celer bulvový
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 ks Majoránka
1 ks Mrkev kořen
1 ks Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
58 g Strouhanka
1 ks Sůl
1 ks Telecí plíce
2 ks Vejce slepičí
300 g Vepřová plec

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 500 kcal
Kilojoule 2 093kJ
8% Sacharidy 27 g
149% Tuky 112 g
4864% Sodík 97 g
74% Bílkoviny 42 g

Sekaná z telecího kořínku postup přípravy receptu:

1

Kořínek dobře omyjeme, odstraníme jícen a chřtán a v osolené vodě se zeleninou a půlkou cibule uvaříme do měkka. Uvařený kořínek z vody vyjmeme, necháme okapat, nakrájíme na kousky a umeleme spolu se syrovým vepřovým masem.

2

K namletému masu přisypeme strouhanou housku pokapanou trochou vývaru, druhou půlku nakrájené a na tuku osmahnuté cibule. Poté přidáme rozšlehaná vejce, česnek utřený se solí, okořeníme a vše řádně rozmícháme.

3

Pekáč dobře vymastíme sádlem, vysypeme strouhanou houskou a sekanou dáme do pekáče. Sekanou pečeme zhruba 1 hodinu.

4

Jako přílohu podáme brambory nebo chléb a saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept