Dánské barevné perníčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dánské barevné perníčky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61501 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
100 g | Cukr třtinový |
1,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Máslo čerstvé |
100 g | Med včelí |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
6 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Poleva | |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
150 g | Cukr moučkový |
0,3 kávová lžička | Potravinářská barva |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 16,3mg |
Draslík | 60,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Kypřicí prášek do pečiva, Med včelí, Skořice mletá, Zázvor mletý, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Potravinářská barva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Dánské barevné perníčky postup přípravy receptu:
1 | V kastrůlku smícháme rozpuštěné máslo s medem a smetanou. |
2 | V míse smícháme mouku s cukrem, kypřicím práškem a kořením. Přilijeme směs z kastrůlku a vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme 2 hodiny odpočinout v chladu. |
3 | Těsto rozválíme na plát silný asi 3mm a vykrajujeme různé tvary perníčků. Pečeme je na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. |
4 | Upečené, vychladlé perníčky uložíme do druhého dne do krabice na suché místo. |
5 | Příprava polevy: V misce utřeme bílek s cukrem a citronovou šťávou. Menší množství polevy obarvíme kapkou červeného potravinářského barviva. |
6 | Perníčky potřeme bílou polevou a na ni pomocí zdobičky naneseme ozdobně červenou polevu. |