Recept

Dánské barevné perníčky

  • Dánsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 61501

Ingredience

Těsto
100 g Cukr třtinový
1,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
100 g Med včelí
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Skořice mletá
6 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
Poleva
1 polévková lžíce Citronová šťáva
150 g Cukr moučkový
0,3 kávová lžička Potravinářská barva
1 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 360 kcal
Kilojoule 1 506kJ
17% Sacharidy 63 g
14% Tuky 10 g
1% Sodík 11 mg
9% Bílkoviny 5 g

Dánské barevné perníčky postup přípravy receptu:

1

V kastrůlku smícháme rozpuštěné máslo s medem a smetanou.

2

V míse smícháme mouku s cukrem, kypřicím práškem a kořením. Přilijeme směs z kastrůlku a vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme 2 hodiny odpočinout v chladu.

3

Těsto rozválíme na plát silný asi 3mm a vykrajujeme různé tvary perníčků. Pečeme je na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.

4

Upečené, vychladlé perníčky uložíme do druhého dne do krabice na suché místo.

5

Příprava polevy: V misce utřeme bílek s cukrem a citronovou šťávou. Menší množství polevy obarvíme kapkou červeného potravinářského barviva.

6

Perníčky potřeme bílou polevou a na ni pomocí zdobičky naneseme ozdobně červenou polevu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept