Recept

Holandské perníčky spekulaas

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 61504

Ingredience

0,5 kávová lžička Citronová kůra
125 g Cukr moučkový
0,5 kávová lžička Hřebíček mletý
0,5 kávová lžička Kardamom
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
50 g Mandle mleté
250 g Mouka polohrubá
100 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Skořice mletá
0,5 kávová lžička Soda jedlá
1 ks Vejce slepičí
0,5 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 249 kcal
Kilojoule 1 040kJ
9% Sacharidy 32 g
16% Tuky 12 g
2% Sodík 37 mg
8% Bílkoviny 5 g

Holandské perníčky spekulaas postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mouku s mletým kořením, kypřicím práškem a mletými mandlemi.

2

V jiné míse ušleháme vejce s cukrem, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a postupně přisypeme mouku z mísy. Vypracujeme tuhé těsto, které zabalíme do fólie a necháme několik hodin v chladu odpočinout.

3

Těsto rozválíme na slabší plát a vykrajujeme z něj různé tvary perníčků. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.

Poznámka

Holandské perníčky se mohou plnit do speciálních dřevěných formiček na perníčky, vyklopit a upéct.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept