Recept

Čokoládové suflé s kávou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 61517
Kategorie: Krémy, polevy

Ingredience

Uvařená káva
1 kávová lžička Káva zrnková
1 dl Voda pitná
Na vymazání a vysypání formiček
1,5 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Krém
200 g Čokoláda na vaření
2 polévková lžíce Cukr krupice
70 ml Káva turecká
50 g Máslo čerstvé
4,5 dl Mléko plnotučné
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Tresť vanilková
6 ks Vejce slepičí
Na posypání
1 polévková lžíce Cukr moučkový

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 457 kcal
Kilojoule 1 914kJ
11% Sacharidy 40 g
37% Tuky 28 g
4% Sodík 86 mg
21% Bílkoviny 12 g

Čokoládové suflé s kávou postup přípravy receptu:

1

Uvaříme silnou kávu z 1dl vody a 1 lžičky mleté zrnkové kávy tzv. "turka". Kovové formičky vytřeme máslem a vysypeme je krupicovým cukrem. Kvalitní čokoládu rozpustíme v rendlíku ve vodní lázni, do ní pak přimícháme 70ml uvařené scezené kávy. Troubu si předehřejeme na 220°C. 6 kusů čerstvých vajec (měly by mít pokojovou teplotu) rozklepneme a pečlivě oddělíme žloutky od bílků. 2 žloutky odložíme stranou, ty nebudeme potřebovat.

2

V rendlíku vymícháme dohladka hladkou mouku asi s 1dl mléka, rendlík postavíme na plotnu a za stálého míchání při mírnější teplotě přiléváme zbytek mléka (1.5dl), pak přimícháme cukr, pokrájené máslo a směs přivedeme k varu. Rendlík s krémem (stále mícháme) po 30 sekundách odstavíme z plotny, do krému přidáme postupně 4 žloutky, rozpuštěnou čokoládu s kávou, vanilkový extrakt a mícháme asi 2-3 minuty. Z bílků si vyšleháme velmi tuhý sníh, v polovině šlehání přidáme do sněhu 1 lžíci práškového cukru, aby byl sníh tuhý. Poté sníh zlehka, po lžicích, zapracujeme do čokoládového krému. Krémem naplníme připravené formičky maximálně do 3/4 výšky.

3

Formičky s krémem poklademe na plech a dáme do trouby. Teplotu snížíme na 190°C a pmečeme je 35 minut. Poté povrch krému posypeme moučkovým cukrem a krém pečeme ještě 5 minut. Po upečení ihned podáváme, protože asi po 5 minutách krém klesne.

Poznámka

Upečený krém můžeme ozdobit horkými malinami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept