Recept

Makronky - mandlové pusinky s krémem z mascarpone

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 61519

Ingredience

Mandlová směs
200 g Cukr moučkový
110 g Mandle
Sníh
25 g Cukr moučkový
1 kávová lžička Potravinářská barva
3 ks Vejce slepičí
Krém
3 polévková lžíce Džem višňový
60 g Mascarpone

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 108 kcal
Kilojoule 451kJ
4% Sacharidy 15 g
7% Tuky 5 g
1% Sodík 12 mg
4% Bílkoviny 2 g

Makronky - mandlové pusinky s krémem z mascarpone postup přípravy receptu:

1

Oloupané mandle jemně nastrouháme. V míse promícháme prosátý moučkový cukr s mandlemi. Troubu předehřejeme na 140°C. Čerstvá vejce, která budou mít pokojovou teplotu, rozklepneme, pečlivě oddělíme bílky od žloutků (ty odložíme) Ve větší míse z bílků vyšleháme tuhý sníh. Asi v polovině šlehání do bílků přimícháme moučkový cukr, který zajistí tuhost vyšlehaného sněhu. Do sněhu postupně zamícháme tuhou mandlovou směs a 1 lžičku potravinářského barviva.

2

Sáček na zdobení naplníme hotovou mandlovou směsí. Plech vyložíme pečícím papírem, na něj nastříkáme kolečka - pusinky o průměru asi 4-5cm. Pusinky pečeme 20 minut. Po upečení je necháme mírně vychladnout, pak je opatrně odloupneme z papíru a odložíme je na velký talíř.

3

V míse vyšleháme krém: k sýru mascarpone přidáme rozmixovaný višňový džem, krém vyšleháme tak, aby byl nadýchaný. Upečené pusinky rozdělíme na 2 části. 1/2 pusinek natřeme krémem a spojíme je s druhou, nenatřenou polovinou pusinek. Poklademe je do krabice, zakryjeme je a odložíme na 3-4 hodiny do lednice.

4

Tak se krásně propojí všechny chutě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept