Recept

Vánoční švestková omáčka z Brtnice

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 6152

Ingredience

1 ks Badyán
1 ks Citrony
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
1 polévková lžíce Fíky sušené
1 polévková lžíce Hrozinky
1 ks Hřebíček
2 polévková lžíce Mandle
2 polévková lžíce Ořechy vlašské
2 polévková lžíce Perník švestkový
1,5 l Voda pitná
200 g Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 234 kcal
Kilojoule 980kJ
9% Sacharidy 31 g
16% Tuky 12 g
1% Sodík 17 mg
9% Bílkoviny 5 g

Vánoční švestková omáčka z Brtnice postup přípravy receptu:

1

Omyjeme sušené švestky a dáme vařit na 10 minut do vody. Přidáme dvě kolečka citronu i s kůrou, kousek celé skořice, asi 5 hřebíčků a kousek badyánu.

2

Po uvaření scedíme, švestky vypeckujeme, rozkrájíme a vložíme zpět do švestkového vývaru.

3

Přidáme po dvou lžicích nakrájené ořechy a mandle (vyloupané), po jedné lžíci rozinky a nakrájené fíky, 1 vanilkový cukr a cukr dle chuti.

4

Pro zahuštění přidáme asi 2 lžíce strouhaného perníku a vaříme na mírném ohni asi 20 minut.

5

Podáváme jako samotnou omáčku na Štědrý den a to buď teplou, vlažnou nebo i studenou. Je chutná k vánočce a vánočnímu pečivu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept