Králík smažený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík smažený
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kozden |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 61523 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Králičí stehna |
20 ml | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
100 ml | Olej rostlinný |
100 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 123,2mg |
Draslík | 63,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Králičí stehna nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Králík smažený postup přípravy receptu:
1 | Králičí maso (nejlépe nohy) odblaníme (pokud je potřeba), a řádně opláchneme pod tekoucí vodou. Poté maso osolíme. |
2 | Vejce rozklepneme do hlubší misky nebo talíře a rozmícháme je s mlékem – směs můžeme trošku osolit. |
3 | Králičí maso obalíme nejdříve v mouce, poté ve vejcích s mlékem a nakonec ve strouhance. |
4 | Olej rozehřejeme na pánvi a králíka z obou stran dorůžova prosmažíme. |