Jednoduchý recept

Králík smažený s vínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 61524
Kategorie: Maso

Ingredience

800 g Králičí stehna
20 ml Mléko polotučné
50 g Mouka pšeničná hladká
100 ml Olej rostlinný
100 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
10 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 669 kcal
Kilojoule 2 797kJ
6% Sacharidy 22 g
59% Tuky 44 g
20% Sodík 405 mg
81% Bílkoviny 46 g

Králík smažený s vínem postup přípravy receptu:

1

Králičí maso – nejlépe velké nohy - odblaníme (pokud je potřeba), a řádně opláchneme pod tekoucí vodou. Poté maso osolíme.

2

Vejce rozklepneme do hlubší misky nebo talíře a rozmícháme je s mlékem a s vínem – směs můžeme trošku osolit.

3

Králičí maso obalíme nejdříve v mouce, poté ve vejcích s mlékem a nakonec ve strouhance.

4

Olej rozehřejeme na pánvi a králíka z obou stran dorůžova prosmažíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept