Jednoduchý recept

Slezské makové knedlíky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 6153
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

75 g Cukr krupice
250 g Hrozinky
250 g Mák mletý
40 g Mandle
5 dl Mléko polotučné
4 polévková lžíce Rum
12 ks Suchar dietní

Nutriční hodnoty jedné porce

134% Kalorie 2,650 kcal
Kilojoule 11 088kJ
125% Sacharidy 451 g
90% Tuky 68 g
469% Sodík 9 g
124% Bílkoviny 70 g

Slezské makové knedlíky postup přípravy receptu:

1

Uvaříme 2,5 dl mléka, cukr a rum.

2

Nalijeme na umletý mák, přidáme rozinky a sekané vyloupané mandle.

3

Rozlámeme na kousky suchary a neléváme na ně postupně zbylé mléko.

4

Jakmile jsou suchary rozmočené, tak je střídavě vrstvíme s makovou náplní do zapékací mísy. Jako poslední dáváme navrch vrstvu máku.

5

Dáme uležet do chladničky a pak podáváme.

Poznámka

Tyto knedlíky se podávají na Štědrý den.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept