Slezské makové knedlíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slezské makové knedlíky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 6153 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
75 g | Cukr krupice |
250 g | Hrozinky |
250 g | Mák mletý |
40 g | Mandle |
5 dl | Mléko polotučné |
4 polévková lžíce | Rum |
12 ks | Suchar dietní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 445g |
---|---|
Cholesterol | 12,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 56g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 4,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrozinky, Mandle, Rum, Suchar dietní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mák mletý, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slezské makové knedlíky postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme 2,5 dl mléka, cukr a rum. |
2 | Nalijeme na umletý mák, přidáme rozinky a sekané vyloupané mandle. |
3 | Rozlámeme na kousky suchary a neléváme na ně postupně zbylé mléko. |
4 | Jakmile jsou suchary rozmočené, tak je střídavě vrstvíme s makovou náplní do zapékací mísy. Jako poslední dáváme navrch vrstvu máku. |
5 | Dáme uležet do chladničky a pak podáváme. |
Poznámka
Tyto knedlíky se podávají na Štědrý den.