Recept

Norimberský kořeněný perník

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61537
Kategorie: Perníky

Ingredience

100 g Cukr moučkový
0,5 kávová lžička Hřebíček mletý
1 polévková lžíce Kandovaná citronová kůra
1 polévková lžíce Kandovaná pomerančová kůra
0,5 kávová lžička Kardamom
80 g Mandle mleté
90 g Máslo čerstvé
200 g Med včelí
270 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Nové koření mleté
1 balení Oplatky dortové
100 g Ořechy vlašské
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Soda jedlá
0,5 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 389 kcal
Kilojoule 1 628kJ
14% Sacharidy 51 g
25% Tuky 19 g
3% Sodík 60 mg
11% Bílkoviny 6 g

Norimberský kořeněný perník postup přípravy receptu:

1

Do mísy prosijeme mouku a cukr. Přidáme mleté koření, jedlou sodu, mleté mandle, nahrubo namleté nebo nasekané ořechy a nakrájenou kandovanou kůru.

2

V kastrůlku rozpustíme máslo a med. Směs ihned vlijeme do mísy s moukou a vypracujeme lepivé, ne zcela tuhé těsto.

3

Z oplatek vykrájíme kolečka o průměru asi 6 cm a rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem.

4

Lžící namočenou do studené vody nabíráme vždy trochu těsta. Naneseme na oplatky a přitiskneme na celou plochu oplatky.

5

Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.

Poznámka

Vychladlé perníčky můžeme máčet v cukrové polevě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept