Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61538
Kategorie: Perníky

Ingredience

Těsto
1 polévková lžíce Citronová kůra
75 g Hrozinky
1 polévková lžíce Koření perníkové
400 g Melasa
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
50 ml Rum
1 polévková lžíce Soda jedlá
50 ml Voda pitná
Na ozdobu
150 g Čokoláda na vaření
50 g Mandle

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 435 kcal
Kilojoule 1 822kJ
23% Sacharidy 82 g
10% Tuky 8 g
8% Sodík 154 mg
14% Bílkoviny 8 g

Perníčky z Cách postup přípravy receptu:

1

Mouku smícháme s melasou, perníkovým kořením a jedlou sodou rozpuštěnou v troše vody. Přidáme rozinky předem namočené v rumu, nastrouhanou citronovou a pomerančovou kůru. Vypracujeme těsto, které necháme odpočinout v chladu 2-3 hodiny.

2

Těsto rozválíme mezi dvěma obdélníky potravinářské fólie na plát silný asi 1cm. Vykrajujeme obdélníčky o rozměru 3x7cm. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 190°C asi 15 minut.

3

Po upečení a vychladnutí perníčky zdobíme čokoládou a polovinami loupaných mandlí.

Poznámka

Perníčky můžeme ještě před pečením potřít melasou a ozdobit polovinami loupaných mandlí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept