Recept

Holandské mikulášské perníčky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 61539

Ingredience

1 špetka Anýz mletý
100 g Cukr třtinový
1 špetka Hřebíček mletý
2 polévková lžíce Med včelí
3 polévková lžíce Mléko plnotučné
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
120 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
0,5 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 258 kcal
Kilojoule 1 080kJ
10% Sacharidy 36 g
15% Tuky 11 g
1% Sodík 28 mg
7% Bílkoviny 4 g

Holandské mikulášské perníčky postup přípravy receptu:

1

V míse třeme máslo s cukrem do pěny, přisypáváme polovinu mouky a přidáme špetku soli. Postupně přidáváme zbylou mouku a přisypeme mleté koření. Vznikne hrudkovité těsto - drobenka. Přidáme tekutý med, žloutek a přiléváme mléko. Vypracujeme tužší těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v chladu.

2

Z těsta vytvarujeme stejně velké kuličky, které urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a každou kuličku ještě shora i ze stran zmáčkneme. Vzniknou trochu neforemné kostky, typické pro holandské mikulášské perníčky.

3

Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut - perníčky při pečení nezvětší objem, těsto neobsahuje kypřidlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept