Holandské mikulášské perníčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Holandské mikulášské perníčky
Holandské mikulášské perníčky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61539 |
Kategorie: | Perníky |
Ingredience
1 špetka | Anýz mletý |
100 g | Cukr třtinový |
1 špetka | Hřebíček mletý |
120 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Med včelí |
3 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový květ |
1 špetka | Pepř bílý |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 51,6mg |
Draslík | 23,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 44,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Cukr třtinový, Hřebíček mletý, Med včelí, Muškátový květ, Pepř bílý, Skořice mletá, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Holandské mikulášské perníčky postup přípravy receptu:
1 | V míse třeme máslo s cukrem do pěny, přisypáváme polovinu mouky a přidáme špetku soli. Postupně přidáváme zbylou mouku a přisypeme mleté koření. Vznikne hrudkovité těsto - drobenka. Přidáme tekutý med, žloutek a přiléváme mléko. Vypracujeme tužší těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v chladu. |
2 | Z těsta vytvarujeme stejně velké kuličky, které urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a každou kuličku ještě shora i ze stran zmáčkneme. Vzniknou trochu neforemné kostky, typické pro holandské mikulášské perníčky. |
3 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut - perníčky při pečení nezvětší objem, těsto neobsahuje kypřidlo. |