Povidlová omáčka k masu a uzeninám - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Povidlová omáčka k masu a uzeninám
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 6154 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Povidla švestková |
1 polévková lžíce | Rum |
1 špetka | Sůl |
30 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 38,3mg |
Draslík | 0,2mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Rum, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Povidla švestková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Povidlová omáčka k masu a uzeninám postup přípravy receptu:
1 | Rozvaříme povidla ve 2,5 dl vody na hladkou řídkou kaši. |
2 | Zahustíme světlou jíškou z másla a mouky. |
3 | Dle chutí osolíme a osladíme. Můžeme přidat i lžíci rumu a špetku skořice. |
4 | Tato omáčka je oblíbená k vařenému uzenému masu s knedlíkem. |