Srdíčka plněná krémem a marcipánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srdíčka plněná krémem a marcipánem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61542 |
Kategorie: | Vánoční cukroví |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
1 špetka | Citronová kůra |
160 g | Cukr krupice |
160 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Skořice mletá |
4 ks | Vejce slepičí |
Na plnění | |
100 g | Marcipánová hmota surová |
Krém | |
4 polévková lžíce | Cukr moučkový |
130 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko plnotučné |
1 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 116,2mg |
Draslík | 32,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 113,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 170,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Olej rostlinný, Skořice mletá, Vejce slepičí, Cukr moučkový, Pudinkový prášek - vanilkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Marcipánová hmota surová, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srdíčka plněná krémem a marcipánem postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 170°C. |
2 | Bílky šleháme se špetkou soli a když začnou houstnout, přisypáváme cukr. Šleháme na pevný sníh, do kterého zašleháme žloutky a olej. Nakonec zlehka vmícháme mouku smíchanou se skořicí a citronovou kůrou. |
3 | Těsto rozhrneme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě 15-20 minut. |
4 | Z upečeného, vychladlého piškotu vykrajujeme srdíčka. |
5 | Marcipán rozválíme na plát silný 2-3mm. Vykrájíme stejná srdíčka, ale poloviční množství než u piškotových srdíček. |
6 | Spodní část upečených srdíček potřeme krémem, na něj položíme marcipánové srdíčko, naneseme tenkou vrstvu krému a přiklopíme upečeným srdíčkem. |
7 | Příprava krému: Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout za občasného míchání. |
8 | Do vychladlého pudinku zašleháme máslo ve stejné teplotě, jinak se krém srazí. Během šlehání přidáváme do krému moučkový cukr. |