Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 61546
Kategorie: Bábovky

Ingredience

450 g Maliny
Na vytření a vysypání formy
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
Kvásek
1 kávová lžička Cukr krupice
7 g Droždí
60 ml Mléko plnotučné
Těsto
55 g Cukr moučkový
100 g Máslo čerstvé
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
5 ml Tresť vanilková
1 ks Vejce slepičí
Malinový sirup
225 g Cukr moučkový
45 ml Likér malinový
90 ml Naše bio - Extra džem malinový
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 459 kcal
Kilojoule 1 920kJ
16% Sacharidy 59 g
29% Tuky 22 g
3% Sodík 60 mg
10% Bílkoviny 6 g

Malinová bábovka postup přípravy receptu:

1

Bábovkovou formu vytřeme máslem a vysypeme moukou. Do mísy prosejeme hladkou mouku a moučkový cukr, vše promícháme a do mouky uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice, přidáme k nim 1 lžičku cukru a přilijeme 60ml vlažného mléka. Kvásek necháme zkynout. Pak k mouce přidáme vejce, vanilkový extrakt, špetku soli, smetanu a směs promícháme. Poté přidáme vlahé, rozpuštěné máslo a těsto důkladně propracujeme a dáme ho do vymazané formy, poté ho necháme v teple asi 1 hodinu kynout. Omyjeme a osušíme čerstvé maliny, které odložíme.

2

Troubu si předehřejeme na 200°C. Bábovkovou formu s vykynutým těstem dáme na plech a vložíme ji do trouby. Teplotu snížíme na 180°C. Bábovku pečeme přibližně dozlatova 25-35 minut.

3

Připravíme si malinový sirup: do rendlíku nalijeme vodu, přidáme cukr a malinový džem. Promícháme a vše vaříme jen 3 minuty, aby se džem s cukrem rozpustil. Sirup přecedíme přez jemné síto do druhé nádoby a když je vychladlý, zamícháme do něj malinový likér.

4

Vychladlou bábovku polejeme sirupem. Každou porci bábovky podáváme s kopečkem čerstvých malin. Dobrou chuť.

Poznámka

Pokud nemáme malinový likér (má vynikající vůni, ale je dost drahý), použijeme višňový likér.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept