Malinová bábovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Malinová bábovka
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 61546 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
450 g | Maliny |
Na vytření a vysypání formy | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
Kvásek | |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
7 g | Droždí |
60 ml | Mléko plnotučné |
Těsto | |
55 g | Cukr moučkový |
100 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
5 ml | Tresť vanilková |
1 ks | Vejce slepičí |
Malinový sirup | |
225 g | Cukr moučkový |
45 ml | Likér malinový |
90 ml | Naše bio - Extra džem malinový |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 72,5mg |
Draslík | 94,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 43,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 51,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Maliny, Cukr krupice, Droždí, Cukr moučkový, Sůl, Tresť vanilková, Vejce slepičí, Cukr moučkový, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mléko plnotučné, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka), Likér malinový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Naše bio - Extra džem malinový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Malinová bábovka postup přípravy receptu:
1 | Bábovkovou formu vytřeme máslem a vysypeme moukou. Do mísy prosejeme hladkou mouku a moučkový cukr, vše promícháme a do mouky uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice, přidáme k nim 1 lžičku cukru a přilijeme 60ml vlažného mléka. Kvásek necháme zkynout. Pak k mouce přidáme vejce, vanilkový extrakt, špetku soli, smetanu a směs promícháme. Poté přidáme vlahé, rozpuštěné máslo a těsto důkladně propracujeme a dáme ho do vymazané formy, poté ho necháme v teple asi 1 hodinu kynout. Omyjeme a osušíme čerstvé maliny, které odložíme. |
2 | Troubu si předehřejeme na 200°C. Bábovkovou formu s vykynutým těstem dáme na plech a vložíme ji do trouby. Teplotu snížíme na 180°C. Bábovku pečeme přibližně dozlatova 25-35 minut. |
3 | Připravíme si malinový sirup: do rendlíku nalijeme vodu, přidáme cukr a malinový džem. Promícháme a vše vaříme jen 3 minuty, aby se džem s cukrem rozpustil. Sirup přecedíme přez jemné síto do druhé nádoby a když je vychladlý, zamícháme do něj malinový likér. |
4 | Vychladlou bábovku polejeme sirupem. Každou porci bábovky podáváme s kopečkem čerstvých malin. Dobrou chuť. |
Poznámka
Pokud nemáme malinový likér (má vynikající vůni, ale je dost drahý), použijeme višňový likér.