Teplý bramborový salát s jarními cibulkami a koriandrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Teplý bramborový salát s jarními cibulkami a koriandrem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61547 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
1000 g | Brambory rané |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
3 ks | Cibulka jarní |
1 hrst | Koriandr čerstvý |
1 ks | Limetka |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
350 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 57,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 180,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Koriandr čerstvý, Limetka, Limetková šťáva, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Olej olivový extra panenský, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Teplý bramborový salát s jarními cibulkami a koriandrem postup přípravy receptu:
1 | V kastrolu rozehřejeme olivový olej, vsypeme omyté, podélně rozkrojené nové brambory, osolíme je a restujeme 5 minut. |
2 | Potom přidáme nadrobno nakrájené jarní cibulky, nasekané stroužky česneku a ještě chvíli restujeme. |
3 | Přilijeme vodu, přiklopíme pokličkou a za občasného míchání zvolna vaříme, až brambory změknou. |
4 | Odstavíme z plotny a přidáme šťávu z limetky, nasekaný korinadr, osolíme a můžeme ještě pokapat olivovým olejem. |
5 | Salát podáváme teplý, ozdobený dílky limetky a nasekanou chilli papričkou. |