Nádivka z vinné klobásy ochucená šalvějí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nádivka z vinné klobásy ochucená šalvějí
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61548 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 ks | Jablka |
800 g | Klobása vinná |
25 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Šalvěj čerstvá |
140 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 5,0mg |
Draslík | 122,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 97,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jablka, Šalvěj čerstvá, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása vinná, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nádivka z vinné klobásy ochucená šalvějí postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozehřejeme máslo a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibuli. Potom přidáme omyté, nahrubo nastrouhané kyselejší jablko a ještě krátce osmahneme. Směs necháme vychladnout a přendáme do misky. |
2 | Ke směsi v misce přimícháme vinnou klobásu vymáčknutou ze střívka, hrst najemno nasekané šalvěje a strouhanku. Podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Ze vzniklé hmoty vytvarujeme šišku, dáme ji do pekáče a pokryjeme několika lístky šalvěje. |
4 | Nádivku pečeme ve středně vyhřáté troubě 30-40 minut. |
5 | Po upečení krájíme nádivku na plátky. |
Poznámka
Podáváme jako přílohu k pečené drůbeži.