Jednoduchý recept

Bavorské vdolky ála Šroubek

  • Německo
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Bavorské vdolky ála Šroubek 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 6155
Kategorie: Koblihy, vdolky

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
2 polévková lžíce Cukr krupice
20 g Droždí
250 g Máslo čerstvé
80 ml Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
200 g Tuk
5 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 782 kcal
Kilojoule 3 270kJ
14% Sacharidy 51 g
78% Tuky 58 g
9% Sodík 186 mg
23% Bílkoviny 13 g
Bavorské vdolky ála Šroubek
  • Bavorské vdolky ála Šroubek
  • 1
  • Bavorské vdolky ála Šroubek
  • 2
  • Vložit obrázek

Bavorské vdolky ála Šroubek postup přípravy receptu:

1

Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí špetku cukru, hrstku mouky a necháme vzejít.

2

Utřeme máslo, vejce, žloutky, citrónovou kůru, cukr, mouku, sůl a zbytek mléka. Zpracujeme nepříliš tuhé těsto a necháme asi hodinu vykynout.

3

Rozválíme na 2 cm silný plát, vykrajíme kolečka o průměru 10 cm a necháme na válu nakynout. Před smažením vytlačíme do každého vdolku důlek, na náplň.

4

Smažíme v rozpáleném tuku nejdřív důlkem dolů.

Poznámka

Podáváme naplněné povidly a ozdobené smetanou. Smetana na ozdobu může být zakysaná nebo na šlehání.

Komentáře a hodnocení

 
sarka H.
Bavorské vdolky ála Šroubek
Výborné, výborné a ještě jednou výborné!!! S povidly a zakysanou smetanou, jsou nejlepší. Vřele doporučuji!!!!

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept