Bavorské vdolky ála Šroubek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bavorské vdolky ála Šroubek
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6155 |
Kategorie: | Koblihy, vdolky |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
20 g | Droždí |
250 g | Máslo čerstvé |
80 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
200 g | Tuk |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 355,0mg |
Draslík | 105,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 341,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Droždí, Sůl, Tuk, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bavorské vdolky ála Šroubek postup přípravy receptu:
1 | Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí špetku cukru, hrstku mouky a necháme vzejít. |
2 | Utřeme máslo, vejce, žloutky, citrónovou kůru, cukr, mouku, sůl a zbytek mléka. Zpracujeme nepříliš tuhé těsto a necháme asi hodinu vykynout. |
3 | Rozválíme na 2 cm silný plát, vykrajíme kolečka o průměru 10 cm a necháme na válu nakynout. Před smažením vytlačíme do každého vdolku důlek, na náplň. |
4 | Smažíme v rozpáleném tuku nejdřív důlkem dolů. |
Poznámka
Podáváme naplněné povidly a ozdobené smetanou. Smetana na ozdobu může být zakysaná nebo na šlehání.
Výborné, výborné a ještě jednou výborné!!! S povidly a zakysanou smetanou, jsou nejlepší. Vřele doporučuji!!!!