Jednoduchý recept

Hruškový dezert - vynikající a rychlý

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 61551

Ingredience

1 polévková lžíce Citrónová šťáva
4 polévková lžíce Cukr třtinový
4 cl Hruškovice
4 ks Hrušky
2 ks Ořechy vlašské
Čokoládová poleva
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
150 g Čokoláda 70% kakao

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 871 kcal
Kilojoule 3 644kJ
14% Sacharidy 52 g
92% Tuky 69 g
0% Sodík 8 mg
22% Bílkoviny 13 g

Hruškový dezert - vynikající a rychlý postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 180°C. Plech vyložíme pečícím papírem.

2

Čtyři zralé, polotvrdé hrušky omyjeme, osušíme, rozpůlíme a zbavíme opatrně jadřinců. Pak je oloupeme tak, že hruškám necháme stopky, ale spodek nepatrně seřízneme, abychom hrušky mohli "posadit". Místo jadřince do každé hrušky vložíme čtvrtku vlašského ořechu a obě poloviny každé hrušky zase k sobě přitiskneme. (Můžeme je i ze spodu zachytit párátkem.)

3

Pak hrušky "posadíme" na připravený plech, zakapeme citrónovou šťávou a polijeme hruškovicí. Nakonec je zlehka posypeme třtinovým cukrem, dáme je do horké trouby a pečeme asi 20 minut.

4

Mezitím si připravíme čokoládovou polevu: v rendlíku přivedeme k varu smetanu. Poté ji odstavíme z plotny, do horké smetany dáme nalámanou čokoládu a mícháme do doby, až se rozpustí.

5

Upečené hrušky dáme na servírovací talířky, které jsme ozdobili čerstvými zelenými listy (pokud možno hruškovými). Každou hrušku "posadíme" na listy a hned je ozdobně polijeme čokoládovou polevou.

6

Servírujeme je horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept