Recept

Vánoční smetanovo-čokoládové lanýže

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 37 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 7 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 61552

Ingredience

Na obalení
2 polévková lžíce Kakao - prášek
6 ks Ořechy vlašské
Těsto
275 g Čokoláda hořká
30 g Máslo čerstvé
40 ml Rum
175 g Smetana 33% (šlehačka)
0,3 kávová lžička Tresť vanilková

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 317 kcal
Kilojoule 1 324kJ
4% Sacharidy 13 g
37% Tuky 28 g
0% Sodík 4 mg
10% Bílkoviny 6 g

Vánoční smetanovo-čokoládové lanýže postup přípravy receptu:

1

Do většího rendlíku s nepřilnavým dnem nalijeme smetanu, kterou přivedeme k varu. Poté ji odstavíme z plotny, dáme do ní na kousky polámanou čokoládu a necháme ji za stálého míchání rozpustit dohladka. Pak přimícháme změklé máslo, vanilkový extrakt a rum. Krém přelijeme do misky, uzavřeme ji a dáme na 5-6 hodin do lednice ztuhnout.

2

Větší, neprohnutou mísu vyložíme pečícím papírem. Do jedné misky nasypeme kvalitní kakao a do druhé misky nasypeme nadrobno rozdrcené ořechy. Pomocí lžíce odkrojíme kousek ztuhlého krému a pomocí rukou rychle vytvarujeme kuličky. Polovinu lanýžů obalíme v kakau a polovinu v ořechách. Dáme je zpět do lednice ztuhnout. Před podáváním lanýže ozdobně naaranžujeme na misky a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept