Jogurtová pomazánka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jogurtová pomazánka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kozden |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 61556 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
50 g | Lučina |
50 g | Smetanový jogurt z Valašska |
1 špetka | Sůl |
50 g | Tavený sýr |
1 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 113,1mg |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 19,4mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lučina, Smetanový jogurt z Valašska, Tavený sýr nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jogurtová pomazánka postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a skořápku oloupeme. Vejce poté nakrájíme na malé kousíčky. |
2 | V misce smícháme jogurt, sýr Lučina a tavený sýr. Do směsi nasypeme vejce, mírně osolíme a řádně promícháme. |
Poznámka
Tuto pomazánku používáme na tmavé pečivo nejlépe při přípravě jednohubek.