Jogurtová pomazánka s paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jogurtová pomazánka s paprikou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kozden |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 61557 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
50 g | Jogurt bílý smetanový |
50 g | Lučina |
1 kávová lžička | Paprika |
1 špetka | Sůl |
50 g | Tavený sýr |
1 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 113,1mg |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 19,4mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý smetanový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Lučina, Paprika, Tavený sýr nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jogurtová pomazánka s paprikou postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a skořápku oloupeme. Vejce poté nakrájíme na malé kousíčky. |
2 | V misce smícháme jogurt, sýr Lučina a tavený sýr. Do směsi nasypeme vejce, mírně osolíme a přidáme mletou sladkou papriku. Řádně promícháme. |
Poznámka
Tuto pomazánku používáme na tmavé pečivo nejlépe při přípravě jednohubek.