Salát z luštěnin a kysaného zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z luštěnin a kysaného zelí
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kozden |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 61560 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule |
100 g | Čočka jedlá |
100 g | Fazole červené |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Zelí kysané |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 714,6mg |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 50,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Čočka jedlá, Fazole červené, Olej rostlinný, Sůl, Zelí kysané, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z luštěnin a kysaného zelí postup přípravy receptu:
1 | Luštěniny každý druh zvlášť uvaříme do měkka. Je vhodné si je den předem namočit. Budou se vařit mnohem lépe. |
2 | Uvařené, vychladlé luštěniny dáme do mísy a přidáme kysané zelí. Poté do salátu dáme nakrájenou cibuli a vše promícháme se zálivkou, kterou připravíme smícháním oleje, octa, soli a mletého pepře. |
3 | Salát necháme v chladu asi hodinu odležet. |