Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 61561
Kategorie: Zákusky

Ingredience

Na vytření a vymazání
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1,5 polévková lžíce Mouka polohrubá
Kvásek
0,5 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Droždí
1 polévková lžíce Mléko plnotučné
Těsto
150 g Cukr moučkový
50 g Máslo čerstvé
120 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl bylinková
3 ks Vejce slepičí
Sirup
100 ml Rum
250 ml Sirup cukerný
250 ml Voda pitná
Na ozdobu
6 polévková lžíce Jahody lesní
150 ml Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 500 kcal
Kilojoule 2 090kJ
16% Sacharidy 58 g
30% Tuky 23 g
5% Sodík 97 mg
13% Bílkoviny 7 g

Rumové bábovičky postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 185°C. Formičky ve tvaru báboviček vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Čerstvá vejce (s pokojovou teplotou) rozklepneme, pečlivě oddělíme žloutky a bílky zvlášť. Do hrnečku rozdrobíme kvasnice, přidáme k nim 1/2 lžičky cukru, 1 lžíce vlažného mléka a necháme vzejít kvásek.

2

V jedné míse vyšleháme žloutky s cukrem a máslem do pěny. Do ní postupně zamícháme prosátou mouku se špetkou soli, mléko a kvásek. Těsto důkladně promícháme až je hladké a bez hrudek. Bílky v druhé míse vyšleháme na tuhý sníh, který zlehka zapracujeme do těsta.

3

Naplníme formičky, poklademe je na plech a dáme do trouby. Snížíme teplotu na 180°C a pečeme 20-25 minut dozlatova. Po upečení je necháme mírně vychladnout, pak je vyklopíme na mísu.

4

Než se upečou bábovičky, tak si připravíme rumový sirup: v misce smícháme sirup s vodou a rumem. Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku. Lesní jahody propláchneme pod tekoucí vodou, necháme je okapat a osušíme je. Teplé bábovičky dáme na servírovací talířky a polijeme je sirupem. Ozdobíme je šlehačkou, jahodami a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept