Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 61564
Kategorie: Řezy

Ingredience

Listové těsto
300 g Máslo čerstvé
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
Krém
100 g Cukr moučka
110 g Jahody zahradní
240 g Mascarpone
30 g Pistácie
375 ml Smetana 33% (šlehačka)
Na posypání
1 polévková lžíce Cukr moučka

Nutriční hodnoty jedné porce

72% Kalorie 1,424 kcal
Kilojoule 5 959kJ
18% Sacharidy 63 g
165% Tuky 124 g
3% Sodík 58 mg
29% Bílkoviny 16 g

Skvělé řezy na oslavu postup přípravy receptu:

1

Připravíme si domácí listové těsto: v míse smícháme mouku se špetkou soli, pak do mouky nakrájíme na kostky máslo a rukou vše prohněteme. Pak do těsta budeme přilévat vodu a dále ho budeme zpracovávat. Těsto dáme na pomoučený vál a rukama ho vypracujeme tak, až bude hladké a vláčné. Vytvoříme z něj váleček, zabalíme do fólie a odložíme do lednice na 1-2 hodiny ztuhnout. Těsto před pečením znovu vyválíme na placku, kterou 2x přeložíme do tvaru čtverce, znovu ho zabalíme a dáme na 30 minut do lednice. Tento postup ještě jednou zopakujeme.

2

Před pečením si předehřejeme troubu na 180°. Plech vyložíme pečícím papírem. Těsto na pomoučeném válu vyválíme na obdélník o síle asi 4-5mm, z těsta pak nakrájíme pomocí radýlka 8 stejných dílů ve tvaru obdélníku. Poklademe je na plech, potřeme rozšlehaným bílkem a pečeme dozlatova až zlatohněda, přibližně 20 minut. Upečené plátky těsta necháme vychladnout.

3

Připravíme si dva krémy. Omyté a osušené jahody rozmačkáme a rozmixujeme je. Pistácie v hlubší míse rozdrtíme nadrobno a též je tyčovým mixérem rozmixujeme. V míse dobře vymícháme krém mascarpone s moučkovým cukrem a rozdělíme ho na dvě části. Ze smetany a moučkového cukru vyšleháme tuhou šlehačku.

4

Jahodový krém: do jedné části krému zašleháme jahody a přimícháme 1/2 šlehačky.

5

Pistáciový krém: do druhé části zašleháme rozmixované pistácie a přimícháme 2/2 šlehačky. Každý z krémů zvlášť dáme do cukrářských sáčků, střídavě ozdobíme polovinu upečených obdélníků, zakryjeme je druhou polovinou obdélníků, povrch každé porce posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept