Pečená žebra na soli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená žebra na soli
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kozden |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 61565 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Grilovací koření |
10 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Sůl |
1 kg | Vepřová žebra |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 202,5mg |
Draslík | 582,6mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 25,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Vepřová žebra, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Grilovací koření nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená žebra na soli postup přípravy receptu:
1 | Žebra omyjeme pod tekoucí vodou a z obou stran nasolíme a okořeníme. Po té je dáme na plech, polijeme je z vrchu olejem a podlijeme je vodou. |
2 | Při pečení žebra otáčíme a podléváme výpekem, aby se nepřipekla. Žebra pečeme do měkka a do zlatova. |